Glädje efter beskedet: ”Det betyder allt för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Glädjen var stor när Smålandsnytt idag besökte Ibbe på gymnasiet i Hultsfred.

Abraham ”Ibbe” Jabateh har inte riktigt hunnit smälta beskedet att han kommer få stanna i Sverige, utan känner sig både förvånad och lite chockad.

– Men jag känner mig mest glad. Det betyder allt för mig att jag får stanna i Sverige, säger han.

”Ibbe” utvisas

18-åriga Ibbe fick i höstas besked av Migrationsverket att han skulle utvisas efter att ha varit i Sverige i åtta år. Då protesterade hans kompisar på sociala medier, om att han skulle utvisas till Liberia, och gensvaret blev enormt och engagerade tio tusentals. 

Beskedet att han nu får stanna i Sverige var också glädjande för Ibbes svenska fosterföräldrar, som han har bott hos i fem år.

– Min mamma grät nästa hela tiden. Vi har gått igenom så mycket under åren, så mina föräldrar är väldigt glada nu, berättar Ibbe.

Nu kan Ibbe börja planera sin framtid Sverige. Han har ett år kvar på gymnasiet, men sedan vet han inte riktigt vad han vill göra, förutom en sak.

– Jag vill ta körkort!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

”Ibbe” utvisas

Mer i ämnet