Många har engagerat sig i Abrahim ”Ibbe” Jabatehs fall – och på tisdagen kom ett litet glädjebesked

Glädjebesked för ”Ibbe” – tidsfrist ger framtidshopp

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen fick Abrahim ”Ibbe” Jabateh från Hultsfred ett telefonsamtal från sin advokat. Migrationsverket har flyttat fram utvisningen vilket ger möjlighet att söka uppehållstillstånd i Sverige.

– Jag är jätte-, jätte-, jätteglad, säger han till SVT.

Det har snart gått en vecka sedan hundratals elever demonstrerade utanför polisstationen i Hultsfred för att 18-åriga Abrahim ”Ibbe” Jabateh ska få slippa utvisning och få stanna i Sverige. Och på tisdagen kom alltså ett besked som ger hopp för både Abrahim ”Ibbe” Jabateh och hans vänner som kämpat.

Verkställighetshindret som lämnats in till migrationsverket har gått igenom vilket betyder att ”Ibbe” och hans advokat Peter Fridsén får tid och möjlighet att söka uppehållstillstånd. Det betyder inte att ”Ibbe” kommer att få stanna, men det ger honom hopp om framtiden.

– Som det var så hade jag inget uppehållstillstånd och polisen kunde komma och hämta mig när som helst, men nu kan de inte det, säger Ibbe.

– Jag hoppas och vill tacka alla som hjälpt mig här i Sverige. Jag vill verkligen leva och dö här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

”Ibbe” utvisas

Mer i ämnet