Foto: DHR

DHR ställer fråga om förtroende för kritiserad politiker

Publicerad

Det är efter turerna kring socialnämndens ordförande i Kalmar, Roger Holmberg (S), och hans inlägg om cp-skadade Emil Hellkvist på sociala medier, som organisationen DHR nu ställer frågan om partidistriktet i Kalmar har förtroende för honom.

Facebookinlägget om cp-skadade Emil Hellkvists fall har skapat debatt de senaste veckorna. Kritiken har i huvudsak riktats mot socialnämndens ordförande, men även kommunalrådet Johan Persson delade inlägget.

Efter att Roger Holmberg öppet delat personliga detaljer om Emil på facebook polisanmäldes han av organisationen för funktionshindrade, DHR. Organisationen har även krävt att Holmberg lämnar sin post. I förra veckan gick Johan Persson ut och gav sin kollega sitt fulla stöd.

Öppet brev

DHR ställer sig nu frågande till om Socialdemokraternas partidistrikt verkligen har fortsatt förtroende för Roger Holmberg. DHR har även JO-anmält socialnämnden för att utreda nämndens ansvar. I ett öppet brev skriver organisationen att det är viktigt att saken utreds så att den som vänder sig till en kommun för att söka om insatser ska kunna lita på att ärendet hanteras korrekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Emil Hellkvist

Mer i ämnet