Långa köer i morgontrafiken när väg 25 väster om Växjö stängts av till följd av en olycka med två militärfordon. Foto: Carl Carlert

Militärfordon i olyckor på väg 25 – långa köer

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen inträffade två olyckor med försvarsmaktens militärfordon som deltar i övningen Aurora 17. Långa köer har nu uppstått till följd av olyckorna i morgontrafiken.

Den första olyckan inträffade vid 04-tiden utanför Alvesta. Enligt Försvarsmakten var det en semitrailer som tappade hjulet och välte i höjd med Hanaslöv på väg 25.

Ungefär 40 minuter senare, vid 04.42 inträffar ytterligare en olycka i militärkolonnen då en lastbil kör in i vajerräcket, ungefär 1000 meter från den första olyckan. Ingen ska ha skadats i olyckorna.

En del av i militärövningen

Försvarsmakten bekräftar att den olycksdrabbade fordonskolonnen är en del av försvarsmaktens stora militärövning Aurora 17 och är på väg för att ska omgruppera från en plats till en annan.

Jesper Tengroth, Pressekreterare på Försvarsmakten beklagar störningarna som olyckorna orsakat. Foto: Pressbild

Med hjälp av lokal räddningstjänst kunde man få loss lastbilen från vajerräcket, men det tunga militärfordon som tappat ena hjulet står kvar på platsen och kommer att behöva bärgas med hjälp av en kran.

– Jag kan inte svara på hur det kommer att vara, men skulle tro att med tanke på var den står någonstans vill vi få undan den själva. Det sker som vilken bärgning som helst, säger Jesper Tengroth, pressekreterare på Försvarsmakten.

Stora trafikstörningar

Olyckorna orsakade på morgonen stora trafikstörningar. Väg 25 var helt avstängd i båda riktningarna under nästan två timmar, och trafikanter rekommenderades att ta andra vägar.

Det har varit begränsad framkomlighet och köer till följd av bärgningen av semitrailern under hela morgonen. Vid 08-tiden uppger Trafikverket att väg 25 åter är öppen, men att bilister kan vänta sig långa köer även fortsättningsvis under morgonen.

– Det är förstås tråkigt och beklagligt för de som får längre restid till jobbet, säger Jesper Tengroth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.