I söndags var det skidskyttedag i Svartbäcksmåla. En instruktör från Svenska skidskytteförbundet fanns på plats. Foto: Fanny Asplund/SVT.

Här provar de på skidskytte: ”Svårt men kul”

Publicerad

I Svartbäcksmåla utanför Nybro har ungdomar och vuxna fått chansen att prova på skidskytte under en dag. Dagen arrangerades av Svenska skidskytteförbundet och Nybro Ski i hopp om att sprida intresset kring skidsporten.

Trots den senaste veckans varma vårväder fanns det ännu snö kvar i Svartbäcksmåla i söndags. Och det var tur då det var ett fyrtiotal personer på plats för att prova skidskytte. På grund av rådande pandemi delades de in mindre grupper.

”Svårt men kul”

En som testade var Stina Lundqvist som är med i Nybro Skis ungdomsgrupp.

– Det var kul! Svårt men kul, säger hon.

Skidkamraten Meja Naucler instämmer med Stina Lundqvist om att skidskyttedebuten var kul men svår.

– Man skakade sådär med handen och då åkte den utanför, säger Meja Naucler.

Längdskidåkarna Meja Naucler och Stina Lundqvist var två som provade på skidskytte i söndags. Foto: Fanny Asplund/SVT.

Skidsport i Småland

Thommy Eventorn som är ordförande i Nybro Ski berättar att man kan åka längdskidor i princip varje år även i Småland. Han förklarar att om det är ett snöfattigt år så går det att få till skidspår med hjälp av konstsnö.

– Vi har hållit på här i Svartbäcksmåla i 26-27 år med konstsnö och det är bara ett fåtal år som vi inte haft spår, säger han.

I klippet ser du mer från skidskyttedagen i Svartbäcksmåla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.