Kung Carl Gustaf och drottning Silvia delar ut besökarnas pris till Hasses trädgård, av Hasse Andersson och Monika Forsberg i samband med prisutdelningen av årets ”idéträdgårdar” på Sollidens slott, Öland. Foto: TT

Hasse Anderssons trädgård vann publikens pris på Solliden

Publicerad

Under lördagen utsågs de bästa idéträdgårdarna på Sollidens slott 2018.

Den som vann publikens pris var ”Hasses trädgård” och bakom den finns förutom Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och hans fru Monika även Jenny Andersson, Lisa Banestål, Thomas Banestål och Lena och Kjell Åberg.

”som en rolig trädgård med stil och finess, som välkomnar nyfikna små trädgårdsmästare men även vuxna” beskriver Hasse Andersson själv sin trädgård. Och tydligen gick hans trädgård hem, eftersom den blev framröstad av besökarna. Idéträdgårdarna finns på plats mellan 1 juni och 31 augusti och alla som betalar inträde har chans att rösta.

Juryn valde i stället att premiera ”Pelargonien” av Kersti Liss Nadjalin och Johan Andersson. Så här lyder motiveringen:

”Med en välformulerad idé och god förankring i sin samtid har de skapat ett trädgårdsrum som fint formulerar, ramar in och visualiserar utrymmet där vårt liv inne och ute möts. Med formstarka element och en mjukt sammanhängande palett bjuder de in till jordnära möten och gränslös samvaro i ett rum mittemellan.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.