Foto: Jonas Ljungdahl Bildbyrån

Växjö höll undan – hemmasviten intakt för Lakers

Uppdaterad
Publicerad

Jumbolaget Timrå anlände med bortasegrar mot såväl ettan som tvåan i SHL-tabellen i färskt minne. Men den sviten höll inte i sig utan istället förängdes en annan. Växjö vann med 3–2 och kaserade in elfte raka hemmasegern.

Matchen hann inte mycket mer än starta innan Brendan Shinnimin letade upp returen efter sitt eget skott och satte 1–0 till Växjö.

Efter det spelade Timrå upp sig och skapade några möjligheter. Henrik Törnqvist, som öst in poäng på sistone, fick närmast öppet mål i powerplay men lyckades inte förvalta den gyllene chansen.  

Men Törnqvist revanscherade sig då han spelade fram till Johannes Kinnvalls kvitteringsmål.   

Elfte hemmasegern 

Men snart var kommandot tillbaka i Växjöägo. Laget avvärjde först ett powerplay från Timrå och därefter prickade Janne Pesonen in 2–1. Innan andra paus kom även ett tredje hemmamål, den gången var Erik Josefsson siste spelare på pucken. 

Vägen till hemmaseger såg ut att vara utstakad men som i flera matcher denna säsongen har Växjö svårt att spela i ledning. Halvvägs in i den tredje perioden reducerade Hampus Larsson till 2–3 och det var match igen.

Men Växjö lyckades att hålla undan och vann för 11:e gången i rad på hemmaplan och fortsätter sin klättring i tabellen till en tredje plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.