Julmarknadsstart på Larmtorget i Kalmar. Foto: Niclas Wimmerberg

Hög stämning vid julmarknadsstart i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Julmarknadspremiär i Kalmar – men det var inte bara jullåtar på repertoaren när kören Joyvoice underhöll på Larmtorgets scen.

Ett hundra personer från kören Joyvoice klev upp på scenen och höjde stämningen rejält på  Larmtorgets julmarknad, som årligen anordnas av Lions.

Bland glöggdoft och lotteristånd hördes framfördes jullåtar men också kända pop,- soul- och rocklåtar av kören, bland annat ”I'm so excited” med the Pointer sisters.

Rungande applåder kom också av publiken rörde sig i takt till musiken i bitande kyla.

– Jag tror att folk rycks med. Dom ser att vi har roligt och vill sprida glädje, säger körledaren Liselotte Erndin Dahlberg.

Joyvoice har över trehundra medlemmar i Kalmar. Totalt finns över 200 körer över landet och 22 000 sångare i Joyvoice som är körverksamhet/kursverksamhet för alla som vill vara med.

– Det här är ju också ett sätt att visa upp oss. Vi vill att fler ska komma med. Man behöver inte kunna noter och vi har inga antagningsprover, det är bara att komma, säger Liselotte Erndin Dahlberg

Även tomtarna som delar ut godis till barnen verkar gilla kören.

– De är verkligen jätteduktiga, de höjer stämningen på hela julmarknaden. Det känns viktigt att vi arrangerar den här julmarknaden varje år inte minst för barnen, säger tomten som egentligen heter Jonas Lövgren och förutom tomte även är moderat kommunpolitiker i Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.