Undersköterskan Barbro Martinsson jobbar på äldreboendet där åtta personer dött sedan coronasmittan bekräftades på boendet. Hör henne berätta om tillvaron på boendet i videon. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Hon jobbar på värst drabbade äldreboendet – hör Barbro berätta

Uppdaterad
Publicerad

Corona har slagit hårt mot äldreboendet i Torsås – där åtta personer dött sedan smitta bekräftades på boendet i mitten på mars. Det är därmed det hårdast drabbade boendet i länet. Barbro Martinsson jobbar som undersköterska där.

Stämningen på boendet är väldigt förändrad sedan smittan kom in, berättar Barbro Martinsson. Alla sociala aktiviteter har ställts in, de äldre får vara på sina rum hela dagarna och personalen bär visir vid varje omvårdnadsbesök.

Oron hos de boende är påtaglig, säger hon.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– De larmar mycket mer, och känner sig ensamma och isolerade.

De flesta som avlidit av misstänkt eller bekräftad covid 19 på äldreboendet har gjort det på sina egna rum, omgivna av personal och anhöriga:

– Ingen ska behöva dö ensam i Torsås kommun, säger Barbro Martinsson.

I klippet ovan kan du höra Barbro Martinsson berätta om hur coronautbrottet påverkar hennes situation – både på och utanför jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet