Arkivbilder Foto: TT

Hotade ex-flickvän med gevär – döms till 10 månaders fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man från Oskarshamns kommun döms till 10 månaders fängelse efter att ha hotat sin tidigare flickvän med ett gevär.

Det var en kväll i juni 2017 som mannen som är i 50-årsåldern åkte hem till sin tidigare flickvän med ett gevär på axeln.  

Han var upprörd och när han genom fönstret såg att hennes nya pojkvän var på besök blev han ännu mer uppretad och ville komma in. När ex-flickvännen försökte hindra honom stötte han geväret hårt mot hennes bröst, vilket enligt kvinnan gjorde ont och lämnade blåmärken. 

Hotade att döda ex-flickvän

När mannen lämnade platsen hotade han ex-flickvännen och uttalade han att han ”skulle skjuta skallen av henne”. Senare på natten fick ex-flickvännen också ett sms där det stod “nu börjar kriget horjävel”. 

Kalmar tingsrätt dömer mannen till 10 månaders fängelse för grovt olaga hot och misshandel. Han ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Mannen nekar till brott.

Polisen har beslagtagit geväret och det kommer inte lämnas tillbaka. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.