Hotades efter att ha dragit upp olagligt fiskenät

Uppdaterad
Publicerad

Tillsyningsmannen fann de omärkta fiskenäten vid Mörbylånga och överlämnade dessa till polisen. Men ägarna till fiskenäten tog reda på vem tillsyningsmannen var, sökte upp och hotade honom.

Det var under förra veckan som de omärkta fiskenäten upptäcktes vid Mörbylånga. Det skriver Barometern.

Tillsyningsmannen lämnade näten till polisen. Men ägarna till näten tog då reda på vem mannen var, sökte upp honom en sen kväll och hotade att skada honom om han inte plockade fram näten från polisen.

Fisketillsyningsmannen som fann näten har enligt Lässtyrelsen rätt att beslagta fiskenät som inte är märkta. Det är inte tillåtet att fiska med omärkta nät och på grunt vatten ska näten vara markerade med 15 centimeter stora röda kulor där namn eller telefonnummer ska framgå.

Både ägarna till näten och tillsyningsmannen har polisanmält händeslerna. Anmälningarna gäller stöld av nät och hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.