Foto: TT/SVT

Hur påverkas du av Arbetsförmedlingens neddragningar?

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingens nedskärningar slår hårt mot vissa småkommuner. Men hur påverkas enskilda av Arbetsförmedlingens neddragningar? Den frågan ställde vi idag i en chatt. Här kan du läsa hela chatten.

SVT rapporterade · Hur påverkas du av Arbetsförmedlingens neddragningar?

09.55
Hej på er! Idag snackar vi om Arbetsförmedlingens neddragningar. Hur påverkas du? Känner du någon som är drabbad eller är du själv en av dem som drabbas när kontoren blir allt färre? Dela med dig av dina tankar och åsikter här i chatten! 

 
10.02
Fått alla jobb via att jag själv sökt på olika företags hemsidor så blir inte påverkad.
Känner faktiskt ingen som fått jobb via arbetsförmedlingen men har en kompis som fick någon sorts praktik betald efter gymnasiet när han hade 6 månader till lumpen
Hej Alex! Tack för din kommentar!
10.04
Hej, jag har en del skador från en fallolycka för 7 år sedan.
Jag kunde inte arbeta kvar på mitt arbete efter olyckan och med åren så gick min ekonomi ner i botten. Till slut blev jag tvungen att ansöka om socialbidrag/försörjningsstöd.
De har som krav att man ska vara inskriven på AF för att få den ersättningen.

När jag bett arbetsförmedlingen om hjälp, med exempelvis utbildning eller liknande så har de sagt nej. När de fick reda på att jag var sjukskriven så sa min handläggare att jag inte fick vara inskriven på AF, trots att jag måste vara det för att få ersättning av socialen.

Jag blev utskriven mot min vilja och tappade min ersättning av socialen.
Jag har sedan dess skrivit in mig på nytt och bett om hjälp men får inte svar på mail och blir inte behandlad som en människa. Får höra allt möjligt, som att jag skadade mig med vilje och inte borde få vara inskriven osv.
Hej! Tack för att du delade med dig!
10.11
Jag tror att de som är särskilt utsatta kommer bli drabbade hårdare än gemene man helt klart.

X person som har svårigheter att utföra alla sorters arbete, exempelvis nedsatt fysisk förmåga, låg utbildning, ny-invandrare eller syndrom. (Jag drar inga linjer här) Kommer definitivt ha svårare än en helt frisk person som kan använda alla medel som finns till hjälp. Lättare att hitta arbete som passar genom tex direktansökningar eller rekryteringsfirmor.

Jag har själv löst alla mina jobb utanför AF och aldrig varit inskriven längre än 2 månader.
Jag anser dock att kravet på att vara inskriven på AF är riktigt kasst då andra myndigheter/a-kassor släpper dig helt om du inte är det.
Hej! Tack för dina tankar!
10.22
Jag har fått jobb genom Arbetsförmedlingen. Känner många som hittat sitt jobb genom Arbetsförmedlingens platsbank.
@Anders - Har du behövt besöka Arbetsförmedlingen också eller bara använt deras tjänster via nätet?
10.57

Så har Lessebo drabbats av AF:s nedskärningar

Arbetsförmedlingen har stängt över 130 kontor i landet och minskat de arbetsmarknadspolitiska programmen. Det har gjort att många kommuner drabbats hårt, en av dem är Lessebo kommun.
10.58
Blir antagligen ännu värre nu men faktum är att AF aldrig varit bra på sitt jobb. Vet INGEN som fått hjälp av dem utan man får klara sig själv. När det gäller all praktik har det ingen koll. Personer behöver inte ens gå dit eftersom många oseriösa företag får praktikanter och ersättning för det men de struntar om personer kommer eller ej och AF kollar inte!!!
@Asa - Tack för din kommentar! Maila gärna mig direkt på hanna.nilsson@svt.se och berätta mer om du vill. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer