På tisdagen inleddes en två dagar lång dykundersökning intill Replösabron i Ljungby där hundar tidigare i våras flera gånger markerat spår efter avliden person. Foto: Privat

Nya dyk efter försvunna 17-åringen under två dagar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har idag inlett ännu en sökinsats efter den försvunna 17-åringen i Ljungby. Likt tidigare fokuserar man på området runt Replösabron i Ljungby.

– Dykarna håller på för fullt men vi har inte hittat något än, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT.

Dykarna från Kustbevakningen kommer söka i Lagaån vid Replösabron under tisdagen och onsdagen.

Området vid Replösabron genomsöktes av dykare redan i februari, utan resultat. Men nu i maj markerade en specialsökhund tydligt för avliden person och det har fått polisen att vilja söka av området igen.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

– Det här är det bästa uppslaget polisen för tillfället har att jobba efter,  området behöver sökas av igen, säger Robert Loeffel till SVT Småland.

Polisen genomförde även nyligen ett akut påkallat sök efter ett tips från en privatperson. Då hittade man en jacka som inte visade sig ha någon koppling till försvinnandet.

En meters sikt

Dykarteamet från Kustbevakningen i Karlskrona består av fyra dykare och en dykledare. Dykarna kopplas till en båt som rör sig metodiskt fram över ån, med hjälp av ett spännband.

 I mittenfåran av Lagaån uppskattas djupet vara drygt tolv meter.

– Sikten är som den är, dykarna ser ungefär en och en halv meter framför sig, säger Robert Loeffel.

Pojken, som vid tillfället för försvinnandet var 17 år, lämnade en fest i december 2020 och har inte setts till sedan dess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet