• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle kommun. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen har fått nya bilder – extrainsatta dykningar efter försvunnen 17-åring Visa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen har fått nya bilder – extrainsatta dykningar efter försvunnen 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen sätter polisen in en extrainsatt dykning efter den försvunna 17-åringen i Ljungby. Detta efter ett tips från allmänheten som består av bilder tagna med undervattensdrönare som polisen mottog under onsdagen.

– Detta är ett föremål som vi inte kan identifiera och det är något som vi vill undersöka närmre, säger Robert Loeffel, presstalesperson i region Syd.

Robert Loeffel berättar att polisen fått in liknande larm tidigare men att det då varit skräp som synts på bilderna. Polisen har planerat för en dykning längre fram och detta är en extrainsatt dykning på grund av de nya undervattensbilderna. Runt lunchtid på torsdagen kommer kustbevakningen till ån Lagan för att utföra dykningen.

Sökhund markerade förra veckan

Förra veckan tog polisen upp söktinsatsen efter den försvunna 17-åringen efter två månaders uppehåll. Vid den sökinsatsen markerade en av sökhundarna i ån Lagan i närheten av Replösabron. På samma plats ska även andra hundar ha markerat vid tidigare sökinsatser. Det är också vid det området som dykningarna i dag äger rum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet