Foto: Carl Carlert

Fortfarande ingen misstänkt efter våldtäkten i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för den överfallsvåldtäkt som skedde i Växjö natten mellan den 12 och 13 juni. I området på Hovshaga där våldtäkten inträffade finns inga övervakningskameror – och polisen hoppas därför på hjälp från allmänheten.

– Det är jättesvårt men vi hoppas på vittnen, säger Robert Loeffel, presstalesperson hos polisen.

Den överfallna kvinnan har uppgett för polisen att gärningsmannen var okänd för henne. Och att en överfallsvåldtäkt inträffar utomhus hör inte till vanligheterna.

Ovanligt brott

– Det är tämligen ovanligt i vår del av landet. Det brukar vara att de träffats innan till exempel på krogen. Och rent generellt har utomhusbrott varit ovanliga under pandemin. Det har varit mindre folk i rörelse och till exempel har rånen minskat.

Polisen har inga liknande ouppklarade ärenden som kan jämföras med våldtäkten på Hovshaga. Om det finns tekniska spår är det i nuläget ingenting som polisen vill kommentera.

– Det berättar vi ju inte men för närvarande har vi ingen misstänkt, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.