Foto: TT

Installerade braskamin på egen hand – döms efter brand

Uppdaterad
Publicerad

En man i Nybro har dömts för allmänfarlig vårdslöshet sedan han installerat en braskamin på egen hand som sedan orsakade en brand. Enligt räddningstjänsten hade branden kunnat sprida sig till grannfastigheter.

Enligt räddningstjänsten anledningen till branden att ett kaminens skorsten var ett oisolerat järnrör som var placerat för nära trä. Även om avståndet till grannfastigheterna var bra så menar den räddningsledare som var på plats att det inte är uteslutet att branden hade spridit sig om huset hunnit bli övertänt.

Eftersom mannens fru befann sig i huset när branden började var det dessutom fara för annans liv och hälsa om branden hade fått fortsätta.

Nybro

Hävdar att han gjort rätt

Mannen, som installerat kaminen i sitt eget och hustruns gemensamma bostad, hävdar att han installerat braskaminen korrekt och att han hela tiden haft den under uppsikt.

Tingsrätten köper dock inte detta och dömer mannen till dagsböter för allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet