Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag tänker nog mer än vad jag säger och har lidit över tid, jag har själv barn som har gått på skolan, säger Robert Fredriksson (SD). Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Politikernas frustration över Älghultskolan: ”Tänker mer än vad jag säger”

Publicerad

Robert Fredriksson (SD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Uppvidinge kommun, uttrycker stark frustration över Älghultskolan som riskerar att stängas ner. Nu återstår det att se om beslutet landar i en nyrenovering eller en nybyggnation.

Barnen på Älghultskolan riskerar sin hälsa i lokaler som fått underkänt på mängder av punkter av Arbetsmiljöverket. Robert Fredriksson (SD) säger att han själv är orolig för de barnen som går på skolan.

– Jag tänker nog mer än vad jag säger, jag har lidit över tid, säger han till SVT.

Fram till augusti på sig

Just nu finns det ingen plan för vad som ska hända med skolan. Den 24 februari måste kommunen svara på Arbetsmiljöverkets kritik, och därefter ska ett beslut tas. Har inte bristerna åtgärdas innan den 1 augusti så tvingas skolan stängas ner.

– Tills dess är vår ambition att ha en plan för att lösa detta, säger Robert Fredriksson (SD).

– Det är lokaler som varken du eller jag hade velat vistas i, konstaterar han.

Se klippet ovan för att höra Robert Fredriksson, om Älghultskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.