James Bond Schäfer skulle ha träffat Roger Moore och hans svenska fru i Monte Carlo nästa vecka. Foto: SVT/TT

James Bond Schäfer: Skulle ha träffat Roger Moore i nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till Bond-museet i Nybro, James Bond Schäfer, är bestört över beskedet att Roger Moore har dött.

– Jag hade en träff med honom och hans svenska fru, Kristina Tholstrup, bokad i Monte Carlo nästa vecka så det känns oerhört tungt, säger James Bond Schäfer när SVT Nyheter Småland når honom på telefon.

James Bond Schäfer och Roger Moore träffades som hastigast i London för några år sedan och bytte böcker med varandra. Men nu skulle de alltså ses mer ordentligt.

Alldeles nyss kom James Bond Schäfer hem från en resa i Indien där han besökte de platser där Bond-filmen Octopussy spelades in 1983. Där träffade han flera personer som hade träffat Roger Moore och de hade bara goda saker att säga om honom.

”Har sett väldigt mycket gott från honom”

– De sa att han var en charmig person som utstrålade humor. Vi har sett väldigt mycket gott från honom, säger James Bond Schäfer.

Enligt James Bond Schäfer hade Roger Moore själv sagt att han ville hinna fylla 90 år. Så blev det alltså inte. Men i Nybro kommer hans minne att leva kvar.

– Jag har massor av Roger Moore-grejor här, och jag tycker att hans minne ska hedras med en dry Martini, den drink som var hans signum, säger James Bond Schäfer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.