Internationella kvinnodagen inleddes med en föreläsning om jämställdhet på arbetsplatsen. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Jämställdhet på arbetsplatsen diskuteras på festival

Publicerad

Kalmars första jämställdhetsfestival är inne på sin andra dag. Internationella kvinnodagen inleddes med en föreläsning om jämställdhet på arbetsplatsen.

Det sorlas högljutt i ett konferensrum på ett hotell i centrala Kalmar. Besökarna på föreläsningen har just fått flera frågor att diskutera som anknyter till jämställdhet på arbetsplatsen.

– Jag tycker det är självklart att vara här idag. Om vi inte diskuterar så blir det ingen förändring, säger Niklas Claesson.

Vad tycker du om initiativet?

– Som de själva säger är det tråkigt att det ska behövas. Men det är fantastiskt att de vågar och att vi är beredda att göra något åt det.  

”Förändring redan igång”

Lite längre bort sitter Sandra Permerud. Hon jobbar med HR-frågor på Folktandvården och har nytta av föreläsningen i sitt jobb.

– Jag jobbar bland annat med arbetsmiljö och då ingår så klart också jämställdhetsarbete. Jag tycker det är bra att festivalen anordnas.

Det tycker även Jenni Sundin.

– Jag tänker att en förändring redan är igång. Det är jättebra med den här typen av forum för att diskutera frågorna.

Utöver föreläsningar kommer festivalens fyra dagar ägnas åt bland annat politiska debatter, musik och fest.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer