Foto: SVT

Jojjes kök stäms av Oskarshamns kommun

Publicerad

Kritiken mot att riva ett gatukök i centrala Oskarshamn har varit stor och Mustafa Türkkan som driver gatuköket har vägrat att flytta. Oskarshamns kommun har nu lämnat in en stämningsansökan mot Jojjes kök, skriver tidningen Barometern.

Mustafa ”Jojje” Türkkan, som driver gatuköket utanför Coop i Oskarshamn, har vägrat att flytta när kiosken ska rivas och lämna plats för fler parkeringsplatser. Han menar att den ersättningslokal kommunen erbjuder inte är godtagbar.

– Hyran skulle bli 24 000 i månaden. Det krävs också stora investeringar och det är inte säkert att den utrustning jag investerat i här skulle passa in där, sade Mustafa Türkkan till SVT Nyheter Småland för ungefär ett år sedan.

”Avtal till för att följas”

Nu har Oskarshamns kommun stämt honom, rapporterar tidningen Barometern.

– Vi har stämt Jojjes för att han ska flytta ut från lokalen. Vi anser att vi har rätten på vår sida och att avtal är till för att följas, säger kommunens exploateringsstrateg Göran Landenius till Barometern.

Han hoppas dock hitta en lösning innan saken tas upp i tingsrätten.

Mustafa Türkkan har hyrt gatuköket för 3 000 kronor i månaden. Hyran var medvetet lågt satt från kommunen på grund av planerna på att riva köket till förmån för matvarujätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer