Foto: Privat

Efter fascistanklagelsen – Trojafans bojkottar matcher

Uppdaterad
Publicerad

Den stora konflikten mellan Troja/Ljungbys ledning och supportrarna fortsätter. I dag meddelar Troja support att man tänker bojkotta alla matcher tills dess att fansen får en ursäkt av Trojas/Ljungbys ordförande.

Det var i fredags som Troja/Ljungbys mindre supporterklubb Ultras Ljungby portades från deras hemmapremiär. Förklaringen från vakterna vid insläppet var – alla med svarta Ultras-tröjor är inte välkomna in.

– Jag tycker det är förkastligt hur vi blivit behandlade. Allt känns fruktansvärt konstigt eftersom kommunikationen från Trojas ledning varit helt obefintlig, säger Robert Nilsson medlem i Ultras Ljungby.

Ultras Ljungby portas

I en intervju med Cmore efter matchen sade Troja/Ljungbys ordförande Per Wass att Ultras supportrar står för fascism, något som fått fansen att slå bakut. Bland annat har en insamling startats med målet att stämma Per Wass för förtal.

– Vi tar helt avstånd från fascism. Även om det skulle finnas folk med politisk åsikt så har det inte yttras i och omkring arenan. Vi brinner bara för att stötta laget på isen, säger Robert Nilsson från Ultras Ljungby.

”Kräver fet ursäkt”

Ultras Ljungby och klubbens större supporterklubb Troja support har nära kontakt, och den sistnämnda bojkottar nu Trojas matcher tills dess att situationen är utredd och alla får gå på matcherna, oavsett vilken färg man har på tröjan.

– Vi står bakom Ultras till 100 procent och bojkottar därför matcherna eftersom vi kräver en fet ursäkt från ordförande Pelle Wass, säger Troja supports ordförande Erik Ellisson.

SVT har under måndagen varit i kontakt med Trojas ordförande Per Wass. Han har avböjt att kommentera bråket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ultras Ljungby portas

Mer i ämnet