Foto: TT

Kalmar länstrafik punktligast i landet

Publicerad

Kalmar länstrafik är den punktligaste kollektivtrafiken i Sverige, enligt årets Kollektivtrafikbarometer.

Under onsdagen presenterades Kollektivtrafikbarometern för 2020 – en rapport som sammanfattar och jämför nöjdheten bland Sveriges kollektivtrafiksresenärer och allmänheten.

I rankningen placerar sig Kalmar länstrafik i topp när det kommer till punktligheten. KLT delar prispallen tillsammans med Blekingetrafiken, Östgötatrafiken och Länstrafiken i Jämtlands län. 90 procent av de 2 465 tillfrågade anser att kollektivtrafiken i Kalmar län är punktlig.

– Det är naturligtvis väldigt positivt besked från våra resenärer. Samtidigt ska vi veta att 2020 var ett annorlunda år för landets kollektivtrafik med betydligt färre resenärer på grund av pandemin och färre som reste under högtrafiktider. Det syns också i Kollektivtrafikbarometern, säger trafikdirektör Christer Holmgren i ett pressmeddelande.

Länstrafiken i Kronoberg får i Kollektivtrafikbarometern en placering strax över mitten då 86 procent av resenärerna anser att de är nöjda med punktligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.