Kalmarsund vann efter förlängningsrysare

FBC Kalmarsund är på väg mot SSL – innebandyns högstaliga. Första kvalmatchen mot Lockerud/Mariestad slutade med vinst.

Lockerud tog ledningen i Kalmar Sportcenter med 2-1 i första perioden. Men Kalmarsund kvitterade två minuter in i tredje och tog sedan ledningen med 3-2 några minuter senare. Lockerud svarade dock snabbt och kvitterade till 3-3.

Men när sex minuter återstod av matchen tog Kalmarsund ledningen med 4-3. Lockerud snabba kontring utjämnade till 4-4 och matchen gick till förlängning. Efter två minuter punkterade FBC Kalmarsund matchen och vann med 5-4 i sudden death.

Kvalet spelas i bäst av tre matcher. Vinnaren går till kvalfinal.

– Det känns verkligen som om alla i laget är riktigt taggade. Och som lag är vi som bäst när vi möter ett bra motstånd och det kommer vi att göra nu, sade FBC Kalmarsunds Matea Crokovic till SVT innan matchen.

Förra året slog Kalmarsund ut Lockerud efter två kvalsegrar.