Foto: Bildbyrån

Kalmarsunds damlag i frontalkrock med älg

Uppdaterad
Publicerad

Delar av FBC Kalmarsunds damlag var på lördagsmorgonen inblandade i en allvarlig trafikolycka när deras minibuss frontalkrockade med en älg.

Olyckan inträffade mellan Fårbo och Misterhult i Oskarshamns kommun och laget var på väg till dubbelmatch i Linköping.

– Bilen fick sig en ordentlig smäll. Spelarna mår förhållandevis bra. Några fick åka till sjukhus med nacksmärtor. Sedan är de så klart också chockade efter det som hänt, säger Per Viberg, klubbchef.

Totalt var tre minibussar på väg mot Linköping med 24 personer. I minibussen som kolliderade med älgen färdades nio personer.

– Det kommer så klart tankar på hur det kunde ha gått och på hur skört livet är.

Hantera situationen

Efter olyckan togs ett snabbt beslut om att ställa in båda matcherna. Under dagen har föreningen fått ägna sig åt att hämta hem spelare och tillsammans diskutera igenom händelsen.

– Det handlar om att fånga upp och hantera situationen. Vad vi kan se har inte föraren brustit utan vi har helt enkelt råkat vara på fel plats vid fel tidpunkt.

Matcherna skjuts upp och kommer spelas vid ett senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.