Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionrådet Anna Zelvin (KD) oroas över vad en 20 år lång renovering av sjukhuset i Växjö kommer innebära för vårdpersonalen – hör henne berätta mer i klippet. Foto: SVT

KD svängde motvilligt i sjukhusfrågan: ”Kan bli tufft för personalen”

Publicerad

Efter beskedet om att sjukhusbygget i Räppe stoppas blir patientsäkerheten – och inte minst arbetsmiljön – viktiga frågor att tackla för regionpolitikerna.

– Det blir inte lättare att rekrytera personal, och personal kanske till och med lämnar, säger Anna Zelvin (KD)

Under en presskonferens på torsdagen presenterade regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) beskedet. Regionen inte har råd att bygga ett nytt sjukhus.

Beslutet togs av Regionens toppolitiker på ett extrainsatt regionstyrelsemöte på torsdagsmorgonen, och i istället går man nu vidare med planerna på att bygga om centrallasarettet.

Svängde sist

Anna Zelvin (KD) och hennes parti var de sista som svängde i sjukhusfrågan. Man står nu bakom beslutet att skrota byggplanerna på ett nytt sjukhus i Räppe. Men hon säger att renoveringen av CLV fortfarande är ett dåligt alternativ, och oroar sig för både patienter och personal.

– Att flytta kritisk verksamhet kommer att kräva mycket för att vi ska säkerställa en god patientsäkerhet. Vår personal kanske känner att situationen är utmanade och kanske tycker det är mer attraktivt att söka sig till andra sjukhus i närområdet, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.