Bussen var på väg för att hämta en grupp skolbarn i Kristvallabrunn när den körde av vägen. Foto: Helmuth Petersson

KLT-buss körde i diket

Publicerad

En av KLT:s bussar körde i diket utanför Kristvallabrunn och Nybro under tisdagsmorgonen. Olyckan skedde till följd av att vägkanten brustit.

Olyckan inträffade på väg 575 mellan Nybro och Kristvallabrunn vid 9-tiden på morgonen.

Bussen, en gudröd landsbygdsbuss, skulle hämta upp skolbarn i Kristvallabrunn som skulle på simskola i Nybro men var vid tillfället tom på passagerare.

– Vägen som bussen körde på var nyasfalterad, de har breddat vägen nyligen så den hade ingen bäringhet, säger Amanda Glender, kommunikatör på KLT.

När olyckan skedde var bärgare från Assistanskåren på plats bara ett hundratal meter bort. Kvällen innan hade nämligen en hjullastare kört ner i diket på precis samma sätt som bussen, och skulle bärgas.

– Det är väldigt dåliga mjuka vägkanter på vägen. Det är bara en tidsfråga innan det här händer igen, säger Ante Jansén på Assistanskåren.

Busschauffören ska ha klarat sig utan några skador, men fick slå sönder en ruta i bussen för att ta sig ut, enligt assistanskåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.