Foto: TT/arkiv

Kommunen inför trygghetsåtgärder på Araby

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens oroligheter på Araby inför nu Växjö kommun trygghetsskapande åtgärder i stadsdelen. Bland annat går hemtjänstpersonal nu dubbelt på kvällarna.

En konflikt mellan två grupperingar i stadsdelen Araby i Växjö har blossat upp de senaste dagarna, med ett misstänkt mordförsök i helgen, brända bilar och skottlossning på området.

Det har gjort att Växjö kommun nu infört en rad trygghetsskapande åtgärder, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Bland annat har kommunens fältgrupp och vuxenvandrare förstärkts och rör sig extra i området.

– Vi har satt in extra personal för att skapa lugn och trygghet. Skolorna i närheten har också fått i uppdrag att vara extra uppmärksamma på oro och ryktesspridning. Vi tar den oro som finns på största allvar, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Hemtjänsten går dubbelt på kvällar

Kommunen har också satt in så kallad ”dubbelbemanning” för personal inom omsorgen, tekniska och arbete och välfärd som vistas i området kring Araby kvällar och helger, som en trygghetsåtgärd. Detta trots att man bedömer risken för att tredje person ska drabbas av oroligheterna som ”väldigt låg”.

Besluten har tagits i dialog med polisen:

– Samverkan och dialog med polisen är otroligt viktig. Den pågår kontinuerligt och vi följer dagligen deras lägesrapport, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef på Växjö kommun i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.