Foto: Pontus Lundahl/TT

Kränkning under studentjippo polisutreds

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning mot fyra gymnasieelever i Växjö, rapporterar Smålandposten. De misstänks för sexuellt ofredande efter en aktivitet där elever tilldelats olika kränkande uppdrag. Ett av uppdragen som nu utreds var att ha sex med en namngiven flicka på en annan skola.

Den så kallade skattjakten för avgångselever är en traditionell aktivitet som ordnas av en studentkommitté på skolan. Eleverna ska samla poäng genom att utföra olika uppdrag.

Växjö tingsrätt har utsett offentliga försvarare för samtliga fyra misstänkta efter begäran från polisens förundersökningsledare.

”Är ångerfulla”

Eleverna gör skattjakten på sin fritid, och den är inte sanktionerad av skolan. Men rektorn på Växjöskolan har tidigare berättat för SVT att eleverna som skapade skattjakten har träffat den utsatta eleven och bett henne om ursäkt.

– De är väldigt ångerfulla, alla är överens om att det var fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.