Kvaliteten på forskarutbildningar på LNU har förbättrats. Foto: Danijel Ivic/SVT

Kvalitetsförbättring av utbildningar på LNU

Uppdaterad
Publicerad

Universitetskanslerämbetet, UKÄ, har tidigare ifrågasatt hur god kvaliteten är på forskarutbildningar inom psykologi och historia på Linnéuniversitetet. De har nu granskat hur väl 20 utbildningar i pedagogik står sig, med ett gott resultat.

Linnéuniversitetet, LNU, har av UKÄ fått betyget ”hög kvalitet” på sin forskarutbildning. Detta står i kontrast mot hur ifrågasatt forskningsutbildningarna blev tidigare under året. Kritiken bestod då bland annat av att utbildningarna i framför allt historia och psykologi saknade kompetenta handledare.

– Vi har kollat igenom yttrandet och samtalat med ämnets representanter i rådet. Där har vi kommit överens om vad vi ytterligare behöver arbeta med; hur riktlinjerna är utformade och hur dokumentationen gått till, säger Gunlög Fur, dekan på fakulteten för konst och humaniora.

Växjö

Arbetat med värderingar

Om inte Linnéuniversitetet hade uppfyllt kraven för godtagbar handledning, hade UKÄ övervägt att ta bort möjligheten till examen på flera utbildningar. Men nu väger bedömargruppen inte bara in att kravmålen nåtts i sin bedömning, utan även arbetet inom jämställdhet, mångfald och lika villkor. Detta gör att UKÄ ger forskarutbildningarna ett högre betyg än tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet