Kvinnan har haft sex lemurer och ett rådjur i sitt hem Foto: TT

Kvinna förbjuds ha vilda djur i sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern förbjuds att ha vilda djur i sitt hem. Hon riskerar dessutom vite på 50.000 kronor om inte länsstyrelsens beslut följs, skriver Smålandsposten.

I beslutet från myndigheten står det att kvinnan ”förbjuds att förmedla, sälja eller hålla apor eller viltfångade däggdjur för rehabilitering, sällskap eller hobby.”

LÄS MER: Därför hade hon vilda djur i sitt hem

Kvinnan, som är bosatt i Växjö kommun, har tidigare utretts för jaktbrott efter att länsstyrelsen gjort en oanmäld inspektion och upptäckt att kvinnan haft ett rådjur i sitt hem i flera månader.

Klassas som jaktbrott

I samband med en inspektion sade djurskyddshandläggaren Anna Kanstrup till tidningen att man generellt inte får hålla vilda djur i sitt hem.

– Utan ska man göra det krävs ett tillstånd och speciell utrustning, som hägn och så vidare. Saknar man tillstånd är det klassat som ett jaktbrott, sade hon.

Kvinna fick även för tre år sedan ett strafföreläggande då hon haft sex lemurer i sitt hem – djur som beslagtogs av polisen.

Läs också: Kvinna höll rådjur inne i sin bostad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.