Foto: TT Bild

Lakers sportchef är misstänkt för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen höll Kronobergspolisen ett förhör med sportchefen Henrik Evertsson.

Det var under natten till den 26 april som Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson råkade i handgemäng med ett par ungdomar efter guldfirandet. Sportchefen har själv uppgett att han ska ha försvarat sig och sin sambo under den aktuella händelsen.

Enligt Smålandsposten har Kronobergspolisens utredare förhört sportchefen under torsdagseftermiddagen. Han är nu delgiven misstänkt för misshandel i två fall.

Evertsson-skandalen

Inspelad filmsekvens

Det ska även under den aktuella misshandeln spelats in en filmsekvens som senare lämnades in till redaktionen på P4 Kronoberg för publicering. Henrik Evertsson anklagas för att själv ha utdelat flera slag mot den 19-åriga man som medverkade i filmklippet.

Den numera brottsmisstänkte sportchefen ska även ha utdelat ett slag mot en annan ung man efter den inspelade sekvensen. Misstankarna ska enligt Smålandsposten ha stärkts och att det dessutom finns oberoende vittnen som reagerat på sportchefens uppträdande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Evertsson-skandalen

Mer i ämnet