Lärare utreds för relation med student

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen för Linnéuniversitetet utreder en anmälan om jäv, efter att en lärare anklagats för att ha en olämplig relation med en av sina studenter.

– Vi håller just nu på med utredningen, och hoppas ha den klar inom några veckor, säger Thorbjörn Nilsson, som är chef på universitetsledningens kansli.

Läraren ska ha hållit i en examination där studenten deltog, och kan därför ha gjort sig skyldig till jäv, något som P4 Kalmar var först med att berätta.

Personen som har gjort anmälan anser att läraren borde få sparken, men enligt Thorbjörn Nilsson måste överträdelsen vara väldigt grov för att det ska bli aktuellt.

– Om det skulle visa sig att läraren är skyldig till jäv, så beror konsekvensen på hur allvarligt det bedöms vara. Det kan handla om korrigerande samtal, eller så kan det gå till personalansvarsnämnden.

Detaljer kring fallet är i nuläget okända, men det ska röra sig om någon form av privat relation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer