Appen Snapchat ska ha använts i samband med misstänkta sexuella trakasserier på en skola i Bohuslän. Foto: TT

Läraren skickade sexbilder på Snapchat till elever

Uppdaterad
Publicerad

Läraren i Växjö kommun skickade sexuella bilder på sig själv till två 15-åriga elever. Nu döms han för sexuellt ofredande.

Läraren, som är i 45-årsåldern och tidigare jobbade på en skola i Växjö kommun, ska vid två tillfällen ha skickat sexuella bilder på sig själv till två olika elever på skolan.

Kontakt på Snapchat

Vid det första tillfället tog läraren kontakt med en då 15-årig elev på sociala mediet Snapchat. Eleven och läraren skrev till varandra och skickade bilder, som efterhand blev allt mer av sexuell natur.

I det material som tingsrätten tagit del av finns bilder på läraren när han ligger på en säng och har handen innanför sina byxor, och även en bild när mannens kön blottas, men täcks över av hans hand. Den kvinnliga eleven ska inte skickat några avklädda bilder tillbaka.

Skickade bilder på sitt kön

I det andra fallet, som hände ett år senare, beskrivs ett liknande förlopp: Läraren initierar kontakt på Snapchat med en 16-årig elev och börjar samma dag skicka sexuella inviter och bilder till henne där hans könsorgan syns.

Flickan berättar i förhör att hon mådde dåligt flera månader efteråt och har fått gå till kurator.

Fick sparken

Båda flickorna anmälde läraren, som fick sparken. Nu döms han för två fall av sexuellt ofredande av Växjö tingsrätt. Läraren döms att betala 60 dagsböter på 100 kronor styck, och ska även betala skadestånd till en av flickorna på 7400 kronor.

Läraren erkänner att det är han som skickat bilderna på sig själv, men hävdar att båda flickorna var med på det som skett och att hans avsikt inte var att kränka någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.