Branden vid Teknikum i Växjö kom först in som ett larm om brand i byggnad, men visade sig sedan vara en bilbrand. Foto: Carl Carlert

Bilbrand vid skola kunde ha gjort stor skada

Uppdaterad
Publicerad

En personbil brann under morgonen bara tre meter gymnasieskolan Teknikum i Växjö. Polisen har gjort en anmälan om mordbrand.

Larmet om branden kom strax innan klockan fyra på morgonen. Strax efteråt upptäckte räddningstjänsten ytterligare en bil som någon försökt att tända eld på alldeles intill den första bilen.

– Den stod ännu närmare skolan än den första bilen och det hade kunnat bli stora skador om det hade spridit sig till skolan, säger Kim Hild, polisens presstalsesperson, till SVT Nyheter Småland.

Branden kunde relativt snabbt släckas igen, men på grund av spridningsrisken har polisen har upprättat två anmälningar, en om mordbrand, och en om försök till mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.