Pojke befarades drunknad – hade gått hem från tältövernattning

Uppdaterad
Publicerad

På söndagsförmiddagen kom ett larm om en drunkning i närheten av Pjätteryd. Men det visade sig bara vara en 17-åring som hade gått hem från en camping med sina vänner utan att meddela.

– Det var inte så dramatiskt som vi befarade. Några ungdomar som hade campat under natten som saknade en kompis efter natten. Men sen fick de tag i en anhörig till den saknade kompisen och han låg hemma på soffan, säger Roger Sällberg, räddningsledare på räddningstjänsten i Älmhult, till SVT Nyheter Småland.

Ungdomarna hade campat i Gustavsfors som ligger i anslutning till Helge å under natten mot söndagen. När de vaknade på söndagsmorgonen saknades en person, och när han inte gick att nå via telefon ringde de 112. Både polis, ambulans och räddningstjänst larmades då till platsen.

– Det kan vara en liten väckarklocka, vad följderna kan bli, om man inte meddelar sig, säger Roger Sällberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.