Man i 20-årsåldern anhållen efter dödskjutningen i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man har avlidit efter att ha hittats skjuten utomhus i Funkabo i Kalmar strax innan midnatt. Under måndagsförmiddagen meddelade polisen att en man i 20-årsåldern är anhållen, skäligen misstänkt för mord.

Mannen greps enligt åklagare Åsa Adolfsson under natten till måndagen i Kalmar och anhölls under förmiddagen som skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

Om gripandet skedde i anslutning till brottsplatsen vill hon inte uttala sig om. Inte heller om mannen är känd av polisen.

Skjutningar i Kalmar

– Det är känsligt och många uppgifter som figurerar just nu. Han är gripen och anhållen, sen får vi se vad utredningen kommer fram till, säger Åsa Adolfsson.

Flera höga smällar

Polisen tog emot flera samtal om höga smällar i Kalmar vid 23.30-tiden på söndagskvällen. På plats hittades en 19-årig man med skottskador. Strax innan klockan 03 meddelade polisen att mannen avlidit och att en förundersökning om mord har inletts.

Ett större område har spärrats av, inom området ligger bland annat Funkaboskolan där undervisningen kan komma att påverkas under morgonen.

– Det pågår en teknisk undersökning på plats men det är oklart hur länge det kommer att behöva vara avspärrat. Det är framförallt skolan som ställer till det, men det är kommunicerat till kommunen, säger Magnus Lefévre, vakthavande befäl.

Flera skjutningar

Det har varit flera skjutningar i Kalmar de senaste månaderna, något som polisen utreder om det finns kopplingar till.

– Det har varit ett antal skjutningar i närtid och vi tittar givetvis på om det finns något samband.

Anhöriga till den skjutne mannen har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet