Lawrence Pilut från Tingsryd – en av guldhjältarna

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrydfostrade Lawrence Pilut var med och såg till att HV71 tog SM-guld. Under natten har laget firat men Lawrence Pilut är trots festligheterna pigg.

– Ja, jag är rätt pigg faktiskt, säger han.

Det var en dramatisk afton i Kinnarps arena under lördagskvällen. Sjunde avgörande matchen mellan HV71 och Brynäs. Matchen gick till förlängning och där avgjorde HV71 och blev där med svenska mästare i ishockey.

– Det var så jävla kul och jag njöt varje sekund. Man ville spela hela tiden. Att det blev övertid hemma i Kinnarps arena och så fick vi avgöra. Det är obeskrivligt, säger han.

Drog på sig utvisning

I förlängningen drog HV71 på sig en utvisning och Brynäs fick då ett gyllene läge att avgöra. Men HV71 försvarade sig bra. Något som Lawrence Pilut är glad för, då det var han som drog på sig utvisningen.

– Jag vet inte vad jag tänkte, det var helt blankt. Men det var utan tvekan de längsta två minuterna i mitt liv. Jag hoppades bara att vi skulle reda ut det så vi kunde vinna och grabbarna gjorde ett grymt jobb.

Enligt honom så har sammanhållningen i laget varit ett vinnande koncept och han är för egen del också nöjd med säsongen.

– Jag tycker att jag tagit kliv som spelare och blivit mer stabil. Det är klart att det alltid finns saker att förbättra, som snabbheten, men jag tycker säsongen varit godkänd, säger han.

Fostrad i Tingsryd

21-årige Lawrence Pilut är född och uppväxt i Tingsryd. Det var också där hans intresse för ishockey väcktes. Han spelade med Tingsryds aif:s J18-lag och kom sedan till HV71 säsongen 2011-2012. Men att ha fostrats i Tingsryd har haft stor betydelse för honom.

– Det har varit jätteviktigt för mig. Tingsryd är inte så stort och det har bara varit fem minuter med cykel bort till ishallen. Så fort jag har haft en ledig stund över så har jag varit där. Att ha en sådan närhet och med skola och vänner har betytt mycket och skapat en riktig passion för sporten.

Vad har du för mål nu?

– Nu ska vi vinna SM-guld igen och för egen del vill jag till NHL, det är mitt stora mål och jag ska fortsätta jobba hårt för det, säger Lawrence Pilut.

Ytterligare en spelare från vårt område fanns med i guldlaget, Christoffer Törngren från Vimmerby. SVT Nyheter Småland har dock ej lyckats nå honom för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.