Foto: TT

Lessebo näst ut med bevattningsförbud

Uppdaterad
Publicerad

Till följd av den långa värmen och torkan är Lessebo nästa kommun i Kronobergs län att införa bevattningsförbud för invånare med kommunalt vatten.

Förbudet innebär att dricksvatten endast ska användas till mat, dryck och hygien. Det är inte tillåtet att fylla sin pool eller badtunna med vatten från det kommunala dricksvattennätet. Man får inte heller använda vattenspridare, vattenslang eller högtryckstvätt.

Bevattningsförbudet gäller från 23 juli och tillsvidare och Lessebo kommunen har möjlighet att stänga av vattentillförseln för den som bryter mot förbudet. Kommunen rekommenderar även dem med egen brunn att spara på vattnet.

Bevattningsförbud råder redan i Ljungby och på flera orter i Alvesta kommun. I Kalmar län är det förbud i Borgholm, Mörbylånga, Emmaboda, Mönsterås och Västerviks kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lessebo

Mer i ämnet