Foto: Carl Carlert

Linjebuss körde av vägen – passagerare förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Vid 12-tiden körde en linjebuss av länsväg 905 utanför Braås i Växjö kommun. Ombord fanns ett 15-tal passagerare, och en person fick föras med ambulans från platsen, uppger räddningstjänsten.

Bussen var en av länstrafikens bussar mellan Braås och Växjö, och var på väg mot Växjö när den av okänd anledning körde av vägen strax utanför Braås samhälle.

Bussen ska ha kört ner i diket och sen fortsatt köra cirka 50 meter i diket innan den krockat med in en korsande traktorbilväg.

Ett 15-tal passagerare fanns ombord på bussen vid olyckan, men varken chaufför eller passagerare ska ha skadats allvarligt. En kvinna i 60-årsåldern klagade dock på smärta i ryggen efter krocken och fick föras med ambulans från platsen, uppger räddningstjänsten.

Vägen stängdes av för trafik i båda riktningar under bärgningen av bussen och en ersättningsbuss kom och hämtade upp de övriga passagerarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.