Restaurangbranschen är en av många branscher som tagit en hård smäll under pandemin. Foto: TT

Ljungby kommun uppmanar till sena restaurangbesök

Uppdaterad
Publicerad

Ljungby kommun låter restauranger ha öppet sent på kvällarna, så länge det inte serveras alkohol senare än klockan 20. Kommunen anser inte att rekommendationerna från regeringen har stöd i lagen.

– Vi har gjort bedömningen att restauranger kan fortsätta att ha öppet efter 20.30 så länge ingen dricker alkohol då. Som vi ser det så är rekommendationen en vägledning och inte tvingande, säger Per Svensson, sektionschef alkoholhandläggarna på Ljungby kommun.

Fått stor spridning

Kommunens näringslivsavdelning delade under fredagen ett inlägg på sociala medier där man uppmanade folk att gå ut och äta kvällstid för att på så sätt stötta det lokala restauranglivet.

– Inlägget har fått en väldig spridning och uppmärksamhet. Folk har ringt från andra kommuner och undrat hur vi kunnat ta det här beslutet. Men som jag ser det är det upp till var och en och vi har valt att göra såhär.

Per Svensson framhåller att om det hade handlat om en föreskrift hade kommunen inte tvekat på att följa den.

– Våra krögare är så klart tacksamma för att vi öppnat upp för den här möjligheten. Hade det funnits stöd i lagen för det här hade vi så klart följt de allmänna rekommendationerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet