Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hans Sundqvist, vd på krogen Winenine som har levererat vin hem till sina kunder sedan i april. Foto: Clary Kroon/SVT

De har levererat vin hem till kunder sen i våras

Uppdaterad
Publicerad

När pandemin var ett faktum ville restaurangen Winenine i Växjö kunna leverera alkohol hem till de kunder som beställde mat. De ansökte om ett att få göra så i sitt cateringtillstånd – och fick det beviljat.

Enligt Hans Sundqvist, vd för vinbaren i Växjö kallar de konceptet för microcatering, möjligheten att leverera alkoholhaltig dryck till kunder som beställer hem mat.

– I april hade vi 40 procent av våra intäkter från microcatering. Jag tror att det var den som fick oss att överleva april, säger Hans Sundqvist.

Kritik från länsstyrelsen

Även om länsstyrelsen har gett upplägget allvarlig kritik så är han nöjd med hur det har fungerat för hans restaurang.

– Vi kan göra samma typ av ålderskontroller och nykterhetskontroller när vi leverera vår cateringtjänst som när vi serverar på restaurangen, så jag ser ingen skillnad, säger Hans Sundqvist.

Se mer om restaurangens erfarenheter av hemleverans av alkohol i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet