Här bröt sig personer med tillhyggen in. Efter hot om våld tog de sig in i butiken. Foto: SVT/Jonatan Börjesson

Man anhållen misstänkt för rånet mot mataffär i Böda

Uppdaterad
Publicerad

En man greps och anhölls under tisdagsmorgonen misstänkt för rånet mot en livsmedelsbutik i Böda på norra Öland. Vid rånet bröt sig gärningsmän in hos familjen som äger butiken. Familjens hem ligger i anslutning till butiken och den nu anhållne mannen misstänks ha varit en av de personer som överrumplade ägaren och hans familj.

– Han är inte från Öland och greps på annat håll i landet. Han kommer att transporteras till Kalmar för ytterligare förhör här, säger kammaråklagare Kjell Janneson till SVT Nyheter Småland under tisdagseftermiddagen.

Kjell Janneson vill inte säga hur gammal mannen är eller varför misstankar väckts mot mannen. Sedan tidigare är en man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern misstänkta för medhjälp till grovt rån.

Borgholm

Mannen som anhölls under tisdagen misstänks dock vara en av dem som deltog vid själva rånet.

– Vi tror även att det finns fler gärningsmän, säger Kjell Janneson.

Bröt sig in utrustade med tillhyggen

Det var natten till den 2 augusti som rånare utrustade med tillhyggen bröt sig in i butiksägarens bostad och överrumplade ägaren med familj.

Med hjälp av hot om våld blev de sedan insläppta i butiken där de kom över värdeföremål. Ingen i familjen ska ha blivit skadad.

Strax efter rånet inträffade en bilolycka utanför Borgholm och flera personer sågs lämna fordonet. I bilen gjordes fynd som gör att polisen tror att den använts av rånarna.

– Flera personer sågs lämna bilen, vilka vi nu eftersöker. Vi tror att de är skadade, efter vad vi hittat i bilen, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel efter rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholm

Mer i ämnet