Polisen misstänker att rånarna inte finns kvar på Öland längre eftersom de har haft gott om tid att lämna ön. Foto: Jonatan Börjesson / SVT

Stulen bil med falska skyltar – polisens spår efter Ölandsrånet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har efter Ölandsrånet gjord fynd i den kraschade bilen som knyter bilen till rånet. Vidare var bilen falskregistrerad med tyska skyltar och stals från Förslöv utanför Båstad.

Natten mellan lördag och söndag rånades en livsmedelsbutik i Böda på norra Öland. Rånare utrustade med tillhyggen bröt sig in i ägarens bostad, som ligger i anslutning till butiken, och överrumplade ägaren med familj.

Med hjälp av hot och hot om våld blev de sedan insläppta i butiken där de kom över värdeföremål. Vilken typ av föremål det rör sig om och vilket värde de har vill polisen inte gå in på.

Bilen knyts till rånet

Strax efter rånet inträffade en bilolycka utanför Borgholm och flera personer sågs lämna fordonet.

Under tisdagsförmiddagen meddelar polisen att man har gjort fynd i bilen som knyter bilen till rånet livsmedelsbutiken. Men vad det är för fynd kan polisen inte gå in på. Polisen meddelar också att den kraschade bilen är en vit Audi RS6.

– Det är en väldigt exklusiv och inte en vanlig bil, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen berättar att bilen stals från Förslöv som ligger utanför Båstad natten mellan 22 och 23 juli. Bilen är svensk, men var skyltad med utländska registreringsskyltar.

– Den var falskskyltad med tyska registreringsskyltar, säger Robert Loeffel.

Polisen efterfrågar information från människor som har sett en sådan här bil. Foto: Polisen

Inte kvar på ön

Under måndagen sade polisen att rånarna kunde finnas kvar på ön, men det tror de inte längre.

– Vi tror inte att gärningsmännen finns kvar på Öland längre, de har haft gått om tid på sig att lämna ön efter den här händelsen, säger Robert Loeffel.

Ingen frihetsberövad

Den man i 60-årsåldern och kvinnan i 20-årsåldern som under söndagen anhölls misstänkta för medhjälp till rån släpptes under tisdagseftermiddagen. Misstankarna kvarstår fortfarande. Polisen har inte inte frihetsberövat någon mer och har inte heller några nya misstänkta.

– I nuläget väntar vi på att teknikerna undersöker det som ska analyseras från platserna som vi undersökt, säger Robert Loeffel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bödarånet

Mer i ämnet