Förslaget om att förändra ambulanssjukvården stoppas. Foto: TT/Arkiv

Man i 75-årsåldern död i covid-19 i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Under det senaste dygnet har ytterligare en person avlidit i bekräftad covid-19. Det rör sig om en man i 75-årsåldern med bakomliggande sjukdom.

Totalt har därmed sex personer i länet som bekräftats sjuka i covid-19 avlidit. Utöver det finns flera dödsfall där de avlidna med stor sannolikhet haft sjukdomen, skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande.

På torsdagen var 25 personer inlagda vid Länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus. Sju av dessa vårdades på intensivvårdsavdelning, två av dessa är patienter från Sörmland.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Fram till onsdagen hade 967 tester analyserats vid det mikrobiologiska laboratoriet vid Länssjukhuset i Kalmar. 84 personer har hittills konstaterats smittade med coronaviruset.

Uppdatering: Initialt uppgav Region Kalmar län att den avlidne mannen var i 45-årsåldern vilket publicerades i en tidigare version av den här artikeln. Det korrigerades under eftermiddagen av regionen och artikeln har uppdaterats med den rätta åldern 75 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet