Foto: TT

20-åring häktad för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern häktades under fredagen av Kalmar tingsrätt misstänkt för försök till mord. Det var i tisdags kväll som en man hittades allvarligt knivskadad i Emmaboda.

En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för försök till mord. Under fredagen häktades mannen.

Larmet om den skadade mannen, som också är i 20-årsåldern, kom in vid 23-tiden under tisdagskvällen. Polis och ambulans kallades till platsen och mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Stort antal vittnen

Männen är bekanta sedan tidigare och båda har anknytning till orten.

Det finns uppgifter om att knivskärningen, som ska ha inträffat utomhus, föranletts av någon form av bråk, men polisen vill inte uttala sig om ifall det handlade om någon slags uppgörelse.

En teknisk undersökning på den misstänkta brottsplatsen var färdig tidigt under onsdagsmorgonen.

– Vi har också pratat med ett stort antal vittnen som varit på platsen, polisens presstalesman Robert Loeffel.

Mannen tillstånd stabiliserat

Den knivhuggne mannen flyttades under onsdagen från intensivvårdsavdelningen till en vanlig vårdavdelning på Kalmar länssjukhus och hans bedömda tillstånd anses stabilt.

Den anhållne mannen, som nekar till brott, kommer under torsdagen att begäras häktad.

– Jag kommer att lämna in en häktningsframställan under eftermiddagen, säger åklagare Magnus Ling till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.