Manifestation för att tacka Älmhult: ”Ni är fantastiska”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen hölls manifestationen “Tack Älmhult” för att tacka alla som har engagerat sig för att hjälpa ukrainare. 

–  Den här dagen är en hyllning till alla i kommunen som hjälpt oss. Vi vill bara säga tack, för att ni är fantastiska, säger Katya Malykhina, som är en av dem som startat insamlingen “Sweden Stands With Ukraine”.

I Älmhult bor flera familjer som ursprungligen kommer från Ukraina. Katya Malykhina tillhör dem och har själv bott i Älmhult i 10 år. När kriget startade började de snabbt att organisera sig och samla in pengar och förnödenheter.

Kronoberg och Kalmar län: kriget i Ukraina

Hittills har fem lastbilar med förnödenheter från Älmhult delats ut i Ukraina och arbetet fortsätter.

I klippet kan du höra mer om hur arbetet med insamlingen fortsätter.

Flaggor prydde torget

På torget utanför kommunhuset i Älmhult skapades en lång girlang med ukrainska flaggor som både barn och vuxna satte upp. Älmhultsbon Meagan Hsung är en av dem som sytt flaggorna igår kväll.

– Engagemanget har varit helt otroligt. Det visar hur Älmhult är, vi är en liten familj som håller ihop vått och torrt, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kronoberg och Kalmar län: kriget i Ukraina

Mer i ämnet