Mannen som drog in barnen i bilen och stängde in dem i en lägenhet, döms till två års fängelse. Foto: SVT

En tredje man döms för kidnappning i Emmaboda

Publicerad

Ännu en man från Karlskrona har dömts i Kalmar tingsrätt till två års fängelse för att ha kidnappat två barn i Emmaboda i syfte att ta dem ut ur landet. Barnens far och ytterligare en man dömdes till fängelse för sin inblandning tidigare i år.

Händelsen inträffade i Broakulla i Emmaboda kommun i slutet av förra året. Mannen ska enligt utsago ha ryckt till sig barnen med ett våldsamt grepp då de lämnat sitt fritidshem. Mannen och barnens pappa var på plats med bil, båda maskerade.

Pappan har i förhör berättat att barnen skulle få träffa deras mamma i Malmö, något som enligt andra bara delvis stämmer. Barnen fördes till Malmö, men bara för att stängas in i en lägenhet där förarens kusin bodde.

Barn bortförda från Emmaboda

Flytt landet

Efter att ha hittat pass i lägenheten blev det klart att avsikten varit att ta barnen ut ur landet. När polisen kom till platsen hade mannen som körde barnen ensam flytt landet. Först när han återvände flera månader senare kunde han gripas.

Mannen har nu dömts till två års fängelse då han även förekommit under fler punkter i belastningsregistret. Domen rubriceras som olaga frihetsberövande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barn bortförda från Emmaboda

Mer i ämnet