Foto: Helmuth Petersson/TT

Långa köer uppstod när midsommarfirarna körde hem

Uppdaterad
Publicerad

Det var tjockt med trafik på Ölandsbron när många midsommarfirare vände hemåt. Köerna pågick i flera timmar och lättades upp först vid 18-tiden.

Vid 15-tiden på eftermiddagen rapporterades köer ända upp till Borgholm. Men köerna på Ölandsbron började redan tidigt under söndagen. Enligt fotograf Helmuth Petersson var hastigheten tidvis inte mer än två kilometer i timmen på bron redan vid 11-tiden. Köerna i det västliga körfältet sträckte sig då ända upp mot Algutsrum cirka fem kilometer norrut från Ölandsbron på väg 136.

– Det har flutit på bra trots allt, det har inte varit några större incidenter, säger Pierre Hjelm på Kalmarpolisen till SVT Nyheter Småland.

Vädret var på söndagsförmiddagen molnigt på både norra och södra Öland, och det kan vara därför som många som firat midsommar på ön väljer att åka hem redan under söndagsförmiddagen.

En olycka inträffade vid 12.15-tiden på väg 136 i höjd med Vickleby på södra Öland. Polisen var snabbt på plats på plats och beställde en bärgningsbil. Ingen person ska ha kommit till skada. Strax innan klockan 14 var vägen fullt framkomlig igen.

Foto: Helmuth Petersson/TT

Vid 13-tiden fick polisen in larmet om att en bil med ett hästsläp hade fått stopp och stod så till att den begränsade framkomligheten på bron i riktning mot Öland. Polisen fick rycka ut för att varna trafikanterna om att det fanns ett hinder på vägen. Vid 14.15 var det åter full framkomlighet på platsen.

Köerna vid Ölandsbron fortsatte till 18-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.