Minst 15 bilar i två garagelängor totalförstörda i misstänkt mordbrand på Öland Foto: privat

Minst 15 bilar och två garagelängor totalförstörda i misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand startade under oklara omständigheter i en garagelänga i centrala Färjestaden på Öland under natten till tisdag. Minst 15 bilar och två garagelängor är totalförstörda i lågorna. Händelsen rubriceras som grov mordbrand.

– Det är två garagelängor som brunnit rejält och minst 15 bilar är totalförstörda och ytterligare bilar skadade. Det har varit ett kraftigt brandförlopp, säger Eva Jirhall jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Larmet om branden kom strax efter klockan 03 tidigt på tisdagsmorgonen.  När räddningstjänsten kom till platsen var en av garagelängorna övertänd.

Garagebrand i Färjestaden

Bostadshus precis intill

– Hotbilden var ju att brand och rök skulle sprida sig till flerfamiljhus som låg intill garagelängan, säger Magnus Andersson vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Totalt kallades ett 30-tal blåljuspersonal från räddningstjänst, ambulans och polis till platsen som vid 06:30-tiden fortsatt pågick.

– Branden är släckt men insatsen kommer att pågå under hela dagen. Vi måste begränsa faran och se till att det inte blossar upp igen och att det inte ligger och pyr i grunden, säger Magnus Andersson.

Misstänkt grov mordbrand

Räddningstjänsten kommer att söka igenom bostadshus i närheten med värmekameror och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen eftersom ett misstänkt brott begåtts.

– Just nu rubriceras händelsen som grov mordbrand, säger polisen Eva Jirhall.

Det är oklart om de boende i fastigheter intill brandplatsen evakuerats men det finns ingen uppgift på att någon kommit till skada.

Se bilder från brandområdet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Garagebrand i Färjestaden

Mer i ämnet