Den svårt misshandlade mannen hittades i ett dike av förbipasserande i början av april i år. I dag överklagade 38-åringen domen. Foto: SVT

Misshandlad 57-åring vägrade tigga – dömd man överklagar

Publicerad

Två bulgariska män dömdes för tre veckor sedan för att ha misshandlat en 57-årig man utanför Växjö. I dag överklagar en av de dömda männen sin dom på fem och ett halvt års fängelse.

LÄS MER: Detta har hänt

I början av april hittades en svårt skadad 57-årig man i ett dike utanför Växjö. Enligt åklagaren bands han fast vid ett träd mitt i skogen och lämnades att dö efter att han vägrat att tigga.

Den dömda 38-åringen som deltog i utförandet kräver bland annat att hovrätten ska dra tillbaka hans utvisningsbeslut. Han menar att det enda som talar för att han begått brotten är att den vägrande tiggaren pekat ut honom vid en fotokonfrontation. Utöver det menar den dömde att 57-åringen har dålig syn i ena ögat vid utpekandet.

LÄS MER: 57-åringens egna ord

38-åringens mobiltelefon ska dessutom dagen före brottet kopplats upp till flera master i närheten av brottsplatsen. Då menar 38-åringen att han lånat ut sin telefon till den andra dömde 35-åringen och således inte varit på plats vid misshandeln.

LÄS MER: Flera års fängelsestraff för grov misshandel av mannen som vägrade tigga

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vägrade tigga – misshandlades

Mer i ämnet